2011-01-25

Δωρεάν ηλεκτρονικά μαθήματα για τη δημιουργία Ψηφιακών Συλλογών

Αγαπητοί φίλες και φίλοι του Future Library,
θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ψηφιακών Βιβλιοθηκών και Ηλεκτρονικής Δημοσίευσης, Τμήμα Αρχειονομίας - Βιβλιοθηκονομίας, Ιόνιο Πανεπιστήμιο διαθέτουν μέσα από την ηλεκτρονική διεύθυνση accessit.libver.gr ηλεκτρονικά μαθήματα με εκπαιδευτικό υλικό για τη δημιουργία Ψηφιακών Συλλογών και τη σύνδεσή τους με την Ευρωπαϊκή Ψηφιακή Βιβλιοθήκη, Europeana.

Τα μαθήματα διατίθενται δωρεάν, προκειμένου να μπορέσουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι, επιστήμονες της πληροφόρησης, να επικαιροποιήσουν και συμπληρώσουν τις γνώσεις τους και εκσυγχρονίσουν τους τρόπους διάθεσης του περιεχομένου τους.
Η παρακολούθηση και ολοκλήρωση των μαθημάτων καταγράφεται και οι επιτυχόντες στις ερωτήσεις της εξέτασης μπορούν να πάρουν κοινή βεβαίωση παρακολούθησης από τους δύο φορείς. Επί του παρόντος προϋποθέτουν καλή γνώση της αγγλικής αφού εκτός από την εισαγωγή που έχει μεταφρασθεί και στα ελληνικά όλες οι ενότητες των μαθημάτων διατίθενται μόνο στην Αγγλική.
Επίσης στο πλαίσιο πάλι της δράσης AccessIT υπάρχει εδώ έρευνα ελέγχου ψηφιακών δεξιοτήτων. Συμπληρώνοντας (όλες οι ερωτήσεις είναι στα ελληνικά) και υποβάλλοντας  αυτό το σύντομο σε ηλεκτρονική μορφή ερωτηματολόγιο θα συμβάλλετε σημαντικά στην ανάλυση των αναγκών κατάρτισης στη χώρα μας.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συμμετοχή και τη βοήθειά σας
Καλή συνέχεια
Γιάννης Τροχόπουλος, Διευθυντής Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας
Συντονιστής δράσης AccessIT
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνείστε  με τον Γιώργο Μπίκα (τεχνικός στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας - geobikas@libver.gr). Με την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας συνεργάζεται για την οργάνωση αυτών των ηλεκτρονικών μαθημάτων ο Δρ. Εμμανουήλ Γαρουφάλλου, Καθηγητής Εφαρμογών στο Τμήμα Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης.
Επισκεφτείτε το Future Library στο: http://www.futurelibrary.gr/?xg_source=msg_mes_network

Δεν υπάρχουν σχόλια: